Kvarn Kafferosteriet är ett småskaligt familjeföretag som startades av Ronald Pezo och Tine Pezo i Oxie med fokus på hållbarhet och ekologi! Idag är rosteriet flyttat till Limhamn och drivs av den nya ägaren Leo De Geer. Vi är specialiserade på de finaste och mest komplexa högkvalitativa kaffebönorna från Latinamerika. 
 
Allt kaffe är noga utvalt för sina speciella smakegenskaper och höga kvalitét. Våra olika sorters  kaffe är av de finaste handplockade arabicabönor. Det är också värt att berätta att vårt kaffe är köpt ”single origen” och är 1:a. sortering! 1:a sortering betyder här att kaffet är sorterat och består av de vid plockningen fullt mogna och största bären som växer i direkt sol och har därför mer smak. Singel origen betyder att kaffet inte är blandning  av olika kvaliteter eller från olika opreciserade ställen. Såklart är våra blandningar inte ”single origen”, men sammansatta av fler sådana.
 
Allt kaffe som vi rostar, söker vi ständigt efter i Syd- och Mellanamerika, där vi fokuserar på kaffets kvalitet kombinerat med en hållbar och ansvarsfull odling på småskaliga lokala kaffekollektiver. Vi gör avtal direkt med kaffekollektiverna utan mellanhänder och efter principen  för Direkt Trade.
 
Genom de officiella 3-parts certifieringarna stödjer vi ett hållbart odlande av kaffe i de länder där vi har avtal! Allt kaffe rostas och förpackas på vårt certifierade rosteri i Limhamn. Alla våra förpackningar är gjorda av hållbart material.
 

Ronalds egen historia om kaffe 

Ronald och hans fru Tine kom i kontakt med olika kaffe kollektiver när de arbetade som vandringsguider i Peru. De arrangerade avancerade vandringsresor i Anderna och ner genom Amazonas tropiska regnskogar. Ibland stannade de till med turister på kaffeplantagen och slog läger över natten. Det de betalade för lägerplats 1-2 dygn var en väldigt stor inkomst för dem.
Han blev även väldigt imponerad av kvaliteten på kaffebönorna och hur hårt kaffebönderna slet men fick väldigt lite betalt. Desto mer han lärde sig om kaffe och ju mer han lärde känna familjerna, så klappade hjärtat för dem och han ville hjälpa dem att  sälja kaffe och dessutom avsätta en del av vinsten så att barnen där kan få böcker och bli nyfikna på att läsa och gå i skolan och utbilda sig. 
Första halva containern med kaffe som Ronald beställde till Pezo Import räckte för 6 månaders inkomst för dem. Det var naturligtvis otroligt tacksamma att han ville betala ett högre pris än marknadsvärdet och direkt betalning till dem inga mellanhänder. Ronald gör business med hjärtat och handlar därför endast med Direct Trade för en rättvisare handel mellan bönder och köpare. För oss på Pezo import/Kvarn kafferosteri är Bonden Kung.
 
  • Kvarn Kafferosteriet är ett småskaligt familjeföretag - mikrokafferosteri i Limhamn som behandlar och rostar kaffebönor för hand som vi tillsammans med Pezo Import har importerat.
  • Allting är handgjort.
  • Smakupplevelsen är idag inte begränsad till smaklökarna på tungan eller dofterna vi känner. Mer än någonsin äter vi med vårt samvete, vilket gör att omsorgsfullt producerat och levererat kaffe smakar bättre.
  • Kvalitet, service och hållbarhet är viktigt för Kvarn Kafferosteriet AB.

Leos egen historia om kaffe

Första gången jag kom i kontakt med nyrostat färskt kaffe var på en ö nordväst om Sumatra. 

Vid kvällsmaten kom det plötsligt en underbar doft från hållet de lagade maten på. Det var inget kök utan en grop i sanden där de tidigare hade halstrat dagens fångst av fisk till vår middag. Nu var det doften av kaffe som spreds, kaffet rostades över elden.

En stund senare kom de med vårt färska kaffe och det var det finaste kaffe jag hade druckit  i mitt liv. 

Vad har då detta att göra med att jag nu rostar bönor från Latinamerika? Jo, jag blev en av Kvarn kaffes första kunder när de började sälja i Limhamn via REKO-ring. Återigen fick jag uppleva den fina smaken av nyrostat riktigt fint kaffe. Jag önskar er alla den upplevelsen!