Rostning & Koppningsevent

Specialkaffe  - Rostning & Koppningsevent

På Kvarn Kafferosteriet inbjuder vi dig till ett specialevent för rostning och koppning av specialkaffe, där vi väljer bland våra råa kaffebönor för en rostning och koppningstest. Vi rostar och koppar kaffe från de fyra länderna som vi importerar från:
1. El Salvador
2. Guatemala
3. Honduras
4. Perú

Kaffekoppning är inte lika enkelt som att brygga fyra olika sorters kaffe och smaka på dem (det skulle vara ett smakprov, men inte koppning). Kaffekoppning gör att du kan prova olika sorters kaffe utan att behöva brygga och dricka mycket kaffe (och få en överdos av koffein).

Vi börjar med att lära oss om de olika sorternas gröna kaffebönor och dess ursprung. Efter att ha valt dem ska vi visa dig en rostningsprocess där vi gör en:  ”Crema Rostning” (en rostning mellan medium och espresso) som visar en perfekt balans mellan tid och temperatur.

När vi väl har rostat allt kaffet, går vi över till koppningen. Här ska vi lära oss att identifiera olika kaffearomer, dofter och sensoriska tester i munnen.

För kaffekoppningen ska vi brygga små mängder kaffe med en kopp, grov malet kaffe och varmt vatten. Det finns inget filter och ingen annan enhet - bara kaffe, som bryggs i en kopp

Vi får också en snabb översikt i: Vad gör specialkaffe speciellt?
 1.  Specialkaffe-poäng
 2. Öppenhet (hur vi hanterar ekonomin med våra kaffeleverantörer)
 3. Spårning (kaffets väg från gård till slutkund)
 4. Hand-plockningsteknik.
 5. Etiska metoder. (Organisk, Fair Trade, Direkt Handel)
 6. Relationer mer än bara transaktioner.
 7. Utveckling (genom projekt).

 • Plats: Sofiedalsvägen 10, 238 37 Oxie
 • Tid: 16:00 (tiden kan ändras)
 • Datum: 16. oktober 2020
 • Pris per person: 250 kr
 • Eventlängd: 90 min.
 • Minsta antal deltagare: 4
 • Presentation av Rost Mästare: Ronald Pezo